Archive

This somewhat challenging hillside property, with typically Wellington coastal winds, called for hardy plant species and careful planning to create new play areas and outdoor living for the clients family. The addition of insitu concrete retaining walls and good drainage allowed for a spacious lawn...

A low maintenance backyard makeover was requested for this Blenheim bungalow, ensuring the garden flowed from the newly renovated kitchen and living areas. A new garage was added and significant overgrown vegetation removed to provide light and space for outdoor living areas. As the hedges...

A family event called for a new outdoor living space within this existing historic home and garden. New rendered block walls, planters, seating, extensive stone paving and the addition of a Warmington outdoor fire were all designed to connect the existing pool and garden areas,...

This Auckland backyard was renovated to create a new outdoor living area, elevated to maximise sea views,  improve circulation and address the level change required to a new flat lawn space. The plant and hardscape material selection was based on the style of the house...

The brief for this Takapuna garden was to create as much flat lawn as possible for their growing family (and dogs). Low maintenance planting, native where possible, and retaining existing trees was important – as was addressing the layout of an existing driveway and drainage....

The client brief for this project was to maximise level lawn space for two growing boys and to create an outdoor entertaining space to enhance with the house architecture and indoor/outdoor flow. Planting was to be in classic contemporary style – and appropriate for the...

The owners of this Ngaio property were keen to use planting to soften large concrete retaining walls around the property, gain privacy and enhance the appearance and encourage the use of the front door with a new path, lighting and planting. A courtyard was created...

This impressive home has expansive views around the Wellington harbour with the exposed site that comes with that....

The objective of this project was to create privacy and a new entrance for the street frontage of property, around existing mature trees....